How to re-register Windows Store Apps in Windows 10

Till now, we have seen many issues in which users having trouble using Metro or Modern or Universal or Windows Store Apps in Windows 10 / 8 and Windows 8.1. Sometimes, the apps refuse to start and take you back to the Start Screen. In some other scenarios, you may receive This app can’t open error. In yet other cases, users are not able to update existing apps to solve the issues they’re experiencing with the current version. In all such cases, there is one thing you can try, and that is to re-register the apps.

 

1. Create a System Restore point first. Then press Windows Key + Q, type powershell and select Windows PowerShell from the results, right click over it and choose Run as administrator.

2. In the administrative Windows PowerShell window, type following command and hit Enter key then:

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Wait a moment and everything should be fixed

In Windows 10 zitten mooie nieuwe functionaliteiten en ook zijn er nieuwe sneltoetsen bijgekomen. Hierbij een overzicht van de 10 handigste Windows 10 (nieuwe en vertrouwde) sneltoetsen.

1. Snapping (Windows toets + pijl)
In Windows 10 is Window Snapping weer helemaal terug. Verdeel je scherm in een, twee, of vier vlakken. Dit is vooral erg handig als je op een groot scherm werkt. Nadat je een venster ‘snapt’ zal Windows 10 je automatisch vragen welk venster je op de andere helft zou willen plaatsen.

Windows toets + pijl naar links ‘snapt’ je actieve venster naar links. Windows toets + pijl naar rechts snapt naar rechts, enzovoort.

2. Virtuele desktops (Windows toets + CTRL + D)
In Windows 10 zijn de virtuele desktops geintroduceerd. Zie zo’n virtueel desktop als een extra – semi verborgen – beeldscherm binnen Windows 10. Op mijn systeem werk ik zowel zakelijk als prive. Op een desktop staan al mijn zakelijke programma’s zoals Office, CRM Online en OneNote en op het andere schermen mijn prive zaken.

3. Scrollen door Virtuele Desktops (Windows toets + CTRL + pijl naar links)
Als je eenmaal een of meerdere virtuele desktops hebt gemaakt kun je ook door ze heen scrollen. Zie dit als ALT + TAB voor je virtuele desktops.

4. Command prompt sneltoetsen.
Voor de mensen die de command prompt gebruiken zijn er nu ook een aantal sneltoetsen beschikbaar. Open het command prompt door ‘cmd’ te toetsen in Cortana (of het zoekveld, mocht je geen gebruik maken van Cortana). De vertrouwde Windows sneltoetsen als CTRL+C, CTRL+V of CTRL+A werken nu ook in de Command Prompt.

5. Action Center (Windows toets + A).
Nieuw in Windows 10 is het Action Center. Hierin komen alle belangrijke notificaties terecht. Uiteraard kun je rechts onderin op het notificatie pictorgram klikken, maar Action Center is ook via Windows toets + A te openen.

6. Settings (Windows toets + I).
Snel naar settings kan via Start > Instellingen, maar is dus ook mogelijk via een sneltoets. Het instellingen menu is behoorlijk onder handen genomen in Windows 10.

7. Delen (Windows toets + H).
De ‘delen charm’ is vernieuwd in Windows 10. Het is nu nog makkelijker om websites, aantekeningen, foto’s en meer te delen met Windows toets + H.

8. Direct je desktop zien (Windows toets + D)
Dit is een sneltoets uit de oude doos. Druk op de Windows toets + D en je ziet direct heel je desktop.

9. Task view (Windows Toets + Tab)
Dit is de variant op ALT + Tab. Met Windows + Tab kan je niet alleen al je open tabs zien, maar open je het nieuwe Task View en zie je ook direct je open Virtuele Desktops.

10. Game bar (Windows toets + G)
Gamers opgelet! Zit je in een spel in Windows 10 en wil je video opnemen of een screenshot nemen? Open dan de Game Bar en ga direct aan de slag.

 

Microsoft heeft een tool online gezet, waarmee gebruikers als ze dat willen handmatig het benodigde iso-bestand kunnen downloaden en installeren. De update is kosteloos voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1.

Veel gebruikers in de Benelux lijken de update nog niet te hebben gehad ondanks dat ze die hebben 'gereserveerd', maar via de tool op de site van Microsoft kunnen gebruikers de setup starten en de iso op de achtergrond downloaden en daarna op elk moment installeren. Het gaat om een iso-bestand met een grootte van 3GB. Vanuit de tool hebben gebruikers de keuze de pc direct te updaten of een usb-stick klaar te maken voor gebruik in een andere pc.

Een tweede methode forceert het Windows Update-mechanisme om Windows 10 te downloaden. Daarvoor moet het systeem wel ingesteld zijn op automatisch updaten. Ook moeten alle bestanden in de map C:\Windows\SoftwareDistribution\Download verwijderd worden. De download van Windows 10 wordt dan gestart door als beheerder het commando wuauclt.exe /updatenow in te voeren in de commando-modus (die open je door cmd in te typen bij programma's beheren en uitvoeren onder de startknop), achter de prompt C:\Windows\system32> danwel C:\Windows\system64>. In Windows Update kun je dan controleren dat de download gestart is. En je krijgt de gebruikelijke vraag of de updates moeten worden. Ook in dit geval is het maken van een back-up aan te raden, overigens.